Deze salade maakte mijn moeder regelmatig.
Simpel maar ontzettend lekker.
Zij zal hem ongetwijfeld uit een kookboek hebben gehaald maar de oorsprong kon ik niet vinden.
Hopelijk een reden voor jou om deze salade eens te maken.
Ingrediënten.
Dit is de basis.
Mayonaise
Mosterd
Curry
1 kg Aardappels
1 blikje Cornedbeef
1 klein potje Erwten
1 ui
Peper
Zout
Nootmuskaat
Voor de opmaak.
1 krop bladsla
2 vlees Tomaten
1 Ei
1 klein potje zilver ui
1 blikje tonijn
Bereiding.
Kook de aardappels gaar in water met een beetje zout.
Giet deze af en kook ze droog.
Snijdt de augurk in kleine stukjes
Snijdt de ui in kwart ringen.
Voeg alles samen met de cornedbeef, erwten toe bij de aardappels.
Voeg een eetlepel mayonaise, 2 theelepels mosterd en 1 eetlepel curry toe.
Stam dit met een stamper door elkaar.
Het moet smeuïg worden dus kijk even naar de verhouding.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Laat minimaal een uur in de koelkast staan om de smaken bij elkaar te laten komen.
Als er smaken missen of te droog is kun je nog toevoegen.
Leg op een mooi bord de bladsla uit.
Schep een mooie laag salade op de sla.
Smeer deze af met wat mayonaise.
Maak het geheel op met plakjes ei, tomaat, zilver ui en de tonijn.
Wij eten dit graag met stokbrood en een stuk mooie biefstuk.
Eetsmakelijk.