Bij deze rub gaan we uit van dit kip recept.
Ingrediënten:
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel cayennepeper (optioneel, voor extra pit)
Instructies:
Droog de kip grondig met keukenpapier. Als het vel vochtig is, wordt het moeilijker om knapperig te worden.
Meng alle kruiden en specerijen in een kom.
Gebruik Arachideolie om een lichte coating op de kip aan te brengen.
Wrijf de kip, vooral het vel, royaal in met de rub. Zorg ervoor dat je de kruiden goed in het vel masseert.
Laat de gekruide kip een tijdje rusten voordat je gaat grillen. Als je tijd hebt, laat het dan in de koelkast marineren gedurende minimaal 30 minuten tot enkele uren.
Alternatieve Marinade:
Als je de voorkeur geeft aan een marinade in plaats van een droge rub, kun je een eenvoudige knapperige kippenvelmarinade maken met de volgende ingrediënten:
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel appelazijn
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel bruine suiker
Zout en peper naar smaak
Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer de kip ermee voordat je deze bereidt.