Rundvlees-halslappen-rodewijn-marinade

Rundvlees halslappen in rode wijn marinade.

afb: een stuk gesneden halslap

Culinair Genot: Runderhalslappen met Rode Wijnmarinade

Duik in een wereld van diepe smaken en sappigheid met deze Runderhalslappen gemarineerd in een weelderige rode wijnmarinade. Bereid je voor op een culinaire reis waar de robuuste smaak van rundvlees samensmelt met de verfijnde tonen van rode wijn, en elke hap een viering is van hartige perfectie.

Ingrediënten:

600 gram runderhalslappen

250 ml rode wijn (kies een volle rode wijn zoals merlot of cabernet sauvignon)

2 teentjes knoflook, fijngehakt

30 ml olijfolie

Verse kruiden zoals rozemarijn en tijm, fijngehakt

Zout en peper naar smaak

Optioneel: gehakte ui en wortel voor extra smaak in de marinade

Instructies:

Meng in een kom rode wijn, fijngehakte knoflook, olijfolie, verse kruiden, zout en peper. Voeg eventueel gehakte ui en wortel toe voor extra smaak.

Plaats de runderhalslappen in een hermetisch afgesloten zak of schaal en giet de rode wijnmarinade eroverheen. Zorg ervoor dat het vlees volledig bedekt is. Laat het minstens 4 uur (of bij voorkeur een nacht) marineren in de koelkast.

Verwarm de barbecue voor op een medium vuur, ongeveer 160-180 graden Celsius.

Haal het vlees uit de marinade en laat overtollige vloeistof afdruipen.

Grill de runderhalslappen ongeveer 5-7 minuten aan elke zijde, afhankelijk van de dikte, tot ze de gewenste gaarheid bereiken. Een kerntemperatuur van ongeveer 54-57°C voor medium-rare, 63-68°C voor medium, en 71-74°C voor well-done.

Laat het vlees een paar minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Serveer deze sappige Runderhalslappen met bijgerechten naar keuze, zoals aardappelpuree, gegrilde groenten of een frisse salade. Deze rode wijn gemarineerde lekkernijen zullen je smaakpapillen verwennen met elke sappige, malse hap. Een heerlijk gerecht dat de kunst van smaakvol barbecueën naar een hoger niveau tilt!

Scroll naar boven