Wagyu-hamburger-barbecue

Wagyu hamburger.

afb: van 3 broodjes van de wagyu burgers

De Koning van de Hamburgers: Wagyu Burger Extravaganza!

Wagyu, een Japanse term die “Japanse koe” betekent, verwijst naar verschillende Japanse runderen, waarvan het Tajima-ras het meest gewaardeerd wordt. Het fokken van Wagyu-koeien is een kunst die generaties lang is doorgegeven. Wagyu-vlees staat bekend om zijn buitengewone smaak, sappigheid en malsheid. Het vet heeft een lage smelttemperatuur, waardoor het vlees een verrassend romige textuur krijgt, en wordt daarom beschouwd als een delicatesse die wereldwijd wordt erkend als een van de beste ter wereld.

Hier presenteren we een recept dat de unieke smaak van Wagyu maximaliseert en toevoegingen minimaliseert:

Wagyu Burger Deluxe

Ingrediënten:

500 gram Wagyu gehakt

Zout en peper naar smaak

Voor het serveren:

Hamburgerbroodjes

Sla, tomaat, uienringen (voor beleg)

Instructies:

Verhit de barbecue voor op middelhoog vuur tussen de 180 – 200 graden.

Verdeel het Wagyu gehakt in gelijke porties en vorm er hamburgers van, ongeveer 2 cm dik.

Bestrooi de hamburgers met zout en peper naar smaak.

Leg de hamburgers op de barbecue en grill ze ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, of totdat ze de gewenste gaarheid bereiken. Voor medium-rare, bereik een kerntemperatuur van ongeveer 57°C, voor medium 63°C en voor well-done 71°C.

Laat de hamburgers een paar minuten rusten nadat je ze van de barbecue hebt gehaald.

Serveer de hamburgers op een broodje met sla, tomaat en uienringen. Houd de sauzen minimaal zodat je de unieke smaak van het Wagyu-vlees volledig kunt ervaren. Overweeg een eenvoudige aioli of truffelmayonaise als bijgerecht voor degenen die wat extra smaak willen toevoegen.

Dit recept benadrukt de kwaliteit van het Wagyu-vlees en minimaliseert toevoegingen, waardoor je de pure, rijke smaak kunt proeven waar Wagyu om bekend staat. Een gastronomisch genot dat de koning onder de hamburgers recht doet!

Scroll naar boven