Philly-steak-cheese-burger

afb: je ziet het broodje Philly cheese steak burger

Navigerend door de levendige straten van Philadelphia, waar de geur van gegrilde biefstuk en smeltende kaas zich mengt met de bruisende energie van de stad, stappen we in de culinaire geschiedenis van broederlijke liefde. In de vroege jaren 1930 kwam de Philly cheesesteak tot leven dankzij de vindingrijkheid van straatverkoper Pat Olivieri. Het verhaal gaat dat hij per ongeluk biefstuk met uien bakte en dit op een zacht broodje plaatste, wat de basis legde voor dit iconische gerecht.

Decennia later, als eerbetoon aan de rijke culinaire erfenis, ontstond de Philly Cheese Steak Burger als een moderne interpretatie van de geliefde cheesesteak. Hier wordt de sappige hamburgerpatty de ster van het gerecht, gesmoord met gesmolten provolone of Amerikaanse kaas. Gebakken uien en paprika’s, kenmerkend voor de cheesesteak, voegen een knapperige en smaakvolle dimensie toe.

Wat dit verhaal nog sappiger maakt, is het leuke wetenswaardigheidje dat de Philly cheesesteak zijn bescheiden begin kende toen Pat Olivieri, oorspronkelijk een hotdogverkoper, per ongeluk de biefstuk ontdekte die de basis vormde voor dit culinaire meesterwerk. Sindsdien is het uitgegroeid tot een culinair icoon met talloze variaties, waaronder de geliefde Philly Cheese Steak Burger.

Gepresenteerd op een stevig hamburgerbroodje als een knipoog naar de traditionele setting van de cheesesteak, biedt de burger een harmonieus huwelijk van vlees en zuivel. Saucy details zoals mayonaise of een vleugje kruiden voegen een culinair raffinement toe, terwijl de rijke smaken een eerbetoon zijn aan de authentieke geest van Philadelphia.

Bovenkant formulier

Ingrediënten:

4 Brisket burgers

4 Hamburger broodjes

Cheddarkaas (in plakjes)

Champignons (in plakjes)

Groene paprika (in reepjes)

Ui (fijngehakt)

Aioli

Sla (naar keuze)

Peper (versgemalen)

Zout (naar smaak)

Olijfolie

We gebruiken een directe en indirecte zonde.

Verwarm de barbecue voor op twee zones: een directe zone met hoge hitte en een indirecte zone met gematigde hitte. Plaats op deflector met een aluminium bakje met water om een sappige omgeving te creëren.

Breng de Brisket burgers op kamertemperatuur en bestrooi ze met peper en zout.

Leg de plakjes champignons, reepjes groene paprika en fijngehakte ui op een bakplaat of aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

 de Brisket burgers op de directe zone van de barbecue. Gril ze ongeveer 3-4 minuten per kant voor een medium-rare resultaat. Voor een andere gewenste gaarheid, pas de griltijd aan.

Medium-rare: 57-60°C

Medium: 63-68°C

Medium-well: 69-74°C

De

Als de burger even gegrild is verplaats ze dan naar het indirecte deel van de barbecue om ze op kerntemperatuur te laten komen.

Tijdens de laatste minuut van het grillen, leg je plakjes Cheddarkaas op de burgers om ze te laten smelten.

Leg de champignons, paprika en ui op de indirecte zone van de barbecue. Rooster ze totdat de groenten zacht zijn en een heerlijke rokerige smaak ebben opgenomen.

Snijd de hamburger broodjes doormidden en gril ze kort op de directe zone van de barbecue tot ze licht knapperig zijn.

Smeer een royale hoeveelheid aioli op de onderste helft van de gegrilde broodjes.

Plaats de gegrilde Brisket burgers op de aioli-laag, gevolgd door een portie gegrilde champignons, paprika en ui.

Voeg naar wens wat sla toe en plaats de bovenste helft van het broodje erop.

Serveer de Brisket burgers direct van de barbecue en geniet van deze smaakvolle creatie!

ze BBQ Brisket Burgers met gegrilde champignons, paprika en aioli zullen een smaakexplosie op je smaakpapillen veroorzaken!

Bovenkant formulier

Scroll naar boven