Memphis-dry-rub

Afb: Tijdelijke tekst tot er een foto beschikbaar is.

De “Memphis Dry Rub” is kenmerkend voor de barbecuecultuur in Memphis, Tennessee, en het staat bekend om zijn droge karakter, wat betekent dat het geen natte saus bevat. De geschiedenis achter deze rub gaat terug tot de lange traditie van barbecue in Memphis, die bekend staat om zijn specifieke stijl en smaken.

Memphis is een belangrijk centrum van de Amerikaanse barbecuecultuur en staat vooral bekend om zijn focus op varkensvlees, met name op spareribs. De Memphis-stijl barbecue benadrukt de smaak van het vlees zelf en legt minder nadruk op zware sauzen.

De Memphis Dry Rub is ontstaan als een manier om vlees, vooral varkensribben, op smaak te brengen zonder een natte saus toe te voegen. De rubs in deze stijl bevatten vaak een combinatie van kruiden en specerijen die zorgen voor een evenwichtige mix van zoet, pittig en hartig, met soms een vleugje rokerigheid.

Hoewel er geen strikte regels zijn voor de samenstelling van een Memphis Dry Rub, delen de meeste versies enkele basisingrediënten zoals paprikapoeder, knoflookpoeder, ui poeder, komijn en suiker. Deze mix van smaken geeft het vlees een rijke, rokerige en pittige smaak, terwijl het zoetige element zorgt voor een mooie karamelisatie tijdens het barbecueproces.

De Memphis-stijl barbecue is diep geworteld in de lokale culinaire tradities en heeft bijgedragen aan het uitbreiden van de Amerikaanse barbecuecultuur. De Memphis Dry Rub is een essentieel onderdeel van deze stijl en wordt vaak gebruikt door barbecueliefhebbers over de hele wereld die de unieke smaak van Memphis willen repliceren.

Ingrediënten:

3 eetlepels bruine suiker

3 eetlepels paprikapoeder

1 eetlepel gerookt paprikapoeder

2 theelepels gemalen komijn

2 theelepels knoflookpoeder

2 theelepels uienpoeder

1 theelepel cayennepeper (pas naar smaak aan voor meer of minder hitte)

1 eetlepel zout

1 eetlepel zwarte peper

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel gedroogde oregano

Instructies:

Meng alle droge ingrediënten in een kom tot een goed gemengde rub.

Zorg ervoor dat het oppervlak van het vlees droog is voordat je de rub aanbrengt.

Wrijf het vlees royaal in met de Memphis Dry Rub, zodat alle zijden goed bedekt zijn.

Laat het vlees marineren in de rub. Als je tijd hebt, laat het dan enkele uren tot een nacht in de koelkast marineren om de smaken dieper in het vlees te laten trekken.

Deze rub is veelzijdig en kan worden gebruikt voor verschillende soorten vlees, zoals varkensvlees, rundvlees of kip. Experimenteer gerust met de verhoudingen van de ingrediënten om het aan te passen aan jouw persoonlijke smaakvoorkeuren.

Bovenkant formulier

Scroll naar boven