Reversed-barbecue-methode

De reversed barbecue methode.

Afb: je ziet hier hete kolen daarboven hitteschild / deflector daarboven een rooster met vlees

Bij het barbecueën zijn er verschillende methodes om gerechten te bereiden, en een fascinerende benadering is de Reversed methode, ook wel bekend als de “Cold Grate” methode. Deze techniek keert het traditionele barbecueproces om door het voedsel op een koud rooster te plaatsen dat geleidelijk wordt opgewarmd door de gloeiende kolen of houtskool eronder, wat resulteert in een unieke garing en een knapperig korstje op het vlees.

De Reversed methode begint met het aansteken van de houtskool of briketten in de barbecue. In tegenstelling tot de gebruikelijke methode plaats je het voedsel niet direct boven de hete kolen. In plaats daarvan leg je het voedsel op het koude deel van het rooster, dat boven de smeulende houtskool hangt, maar met een deflector of ander hitteschild dat het rooster afschermt van directe hitte.

Als de kerntemperatuur bijna is bereikt, verplaats je het vlees naar het hete deel van het rooster en gril je er een knapperig korstje aan, ook wel “bark” genoemd.

Bij het aansteken van de barbecue kun je aanmaakblokjes, -wokkels of een firestarter gebruiken. Voeg voor extra smaak rookhoutsnippers, -chunks of -planken toe aan de smeulende houtskool. Hiermee creëer je een subtiele rokerige smaak die goed samengaat met de langzame garing van de Reversed methode.

Benodigdheden:

  • Houtskool of briketten
  • Aanmaakblokjes, -wokkels of een firestarter
  • Rookhoutsnippers, chunks of planken (optioneel)
  • Barbecuegereedschap

Stappen:

Plaats de barbecue op een vlakke, stevige ondergrond, weg van brandbare materialen en buiten bereik van kinderen. Zorg voor voldoende ventilatie.

Leg een laag houtskool of briketten in de barbecue en steek ze aan met aanmaakblokjes, -wokkels of een firestarter.

Voeg rookhoutsnippers, -chunks of -planken toe aan de smeulende houtskool voor extra smaak. Dompel planken eerst in water als je ze gebruikt.

Zodra het rooster voldoende is opgewarmd, plaats je het voedsel op het koudere deel van het rooster boven een warmte schild. Sluit het deksel van de barbecue om de warmte vast te houden en laat het voedsel garen tot de kerntemperatuur bijna bereikt is.

Als de kerntemperatuur bijna bereikt is verplaats je het voedsel naar het hete deel waar geen hitte schild is om hem kort op het hete vuur af te grillen.

Houd altijd toezicht op de barbecue tijdens het aansteken en koken, en volg de specifieke instructies van je barbecue en aanmaakmiddelen. Geniet van de unieke smaak en textuur die de Reversed methode aan je gerechten geeft!

De Reversed methode biedt een verrassende benadering van barbecueën, waardoor je smaakvolle en perfect gegaarde gerechten kunt bereiden met een knapperig korstje.

Scroll naar boven