Selderij-salade

Frisse selderij salade voor bij de barbecue.

Afb: Tijdelijke tekst tot er een foto beschikbaar is.

Selderijsalade

Ingrediënten:

1 knolselderij (ongeveer 700 g), geschild en in dunne reepjes gesneden

2 appels, in dunne plakjes

100 g walnoten, grof gehakt

100 g rozijnen

200 ml Griekse yoghurt

2 el mayonaise

2 el citroensap

1 el honing

Zout en peper naar smaak

Instructies:

Schil de knolselderij en snijd deze in dunne reepjes met behulp van een mandoline of scherpe keukenmes.

Snijd de appels in dunne plakjes. Als je de schil lekker vindt, kun je deze ook laten zitten.

In een aparte kom meng je de Griekse yoghurt, mayonaise, citroensap en honing.

Voeg zout en peper toe naar smaak. Dit wordt je dressing.

Doe de gesneden knolselderij, plakjes appel, gehakte walnoten en rozijnen in een grote kom.

Giet de voorbereide dressing over de groenten en noten.

Hussel de ingrediënten voorzichtig door elkaar, zodat de dressing gelijkmatig wordt verdeeld.

Proef de selderijsalade en voeg indien nodig extra zout, peper of citroensap toe naar smaak.

Zet de selderijsalade minstens 30 minuten in de koelkast om de smaken te laten mengen.

Serveer de salade gekoeld als bijgerecht of als een verfrissende snack.

Dit recept is voldoende voor ongeveer 4 porties. Geniet van de knapperige en smaakvolle selderijsalade!

Bovenkant formulier

Scroll naar boven