Spaghetti-met-gehaktballetjes

Spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes.

Afb: Tijdelijke tekst tot er een foto beschikbaar is.

Ingrediënten:

Pak spaghetti

Voor de gehakt.

500 gram gehakt half om half.

2 beschuiten.

60 ml melk

25 gram geraspte Parmezaanse kaas

15 gram gehakte verse peterselie

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 ei

Voor de saus.

2 eetlepels olijfolie

1 ui, fijngehakt

2 teentjes knoflook, fijngehakt

400 gram verse tomaten in blokjes gesneden

1 blikje tomatenpuree (70 g)

1 theelepel rode pepervlokken (pas aan naar smaak voor meer of minder pit)

2 eetlepels bruine suiker

1 theelepel gedroogde oregano

Snuf zout

Snuf peper

Bereiden.

Neem lange saté-pennen (houten-pennen  vooraf in water leggen)

Meng in een grote kom: het gehakt, beschuit, geraspte Parmezaanse kaas, gehakte peterselie, fijngehakte knoflook, ei, zout en peper. Meng alles goed doorelkaar tot een samenhangend mengsel.

Vorm kleine gehaktballetjes van gelijke grootte met vochtige handen om te voorkomen dat het mengsel aan je handen blijft kleven.

Spies ze aan de saté-pennen of leg ze op een aluminium-bakschaaltje.

Bereid de barbecue voor.

We gebruiken de directe methode.

We houden een temperatuur van ongeveer 180 – 200 graden aan.

We hebben 2 pannetjes nodig.

Kook de spaghetti volgens de instructie op het pak.

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.

Fruit de fijngehakte ui en knoflook in de olijfolie tot ze zacht en lichtbruin zijn.

Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Roer goed door.

Voeg de rode pepervlokken, bruine suiker en gedroogde oregano toe. Breng op smaak met zout en peper.

Laat de saus sudderen gedurende 15-20 minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen. Roer af en toe goed door.

Nu kunnen ook de gehaktballetjes boven het vuur gaar worden.

Proef de saus en pas de kruiden aan naar smaak. Als je het zoeter wilt, voeg dan meer suiker toe. Voor extra pit kun je meer rode pepervlokken toevoegen.

Voeg de kleine balletjes al dan niet doorgesneden toe aan de saus.

Dien deze met de spaghetti op.

Je kunt ook overwegen om wat vers geraspte Parmezaanse kaas over de spaghetti te strooien om het gerecht nog meer smaak te geven.

Scroll naar boven