Hotwings-barbecue

Afb: Tijdelijke tekst tot er een foto beschikbaar is.

Knapperige Hotwings van de Barbecue

In het schilderachtige Buffalo, New York, ontvouwde zich een culinair verhaal dat de wereld zou veroveren. Het was het jaar 1964 toen de eigenaren van Anchor Bar, Frank en Teressa Bellissimo, zich geconfronteerd zagen met een late-night hongerige menigte. Wat begon als een improvisatie met de minder gewaardeerde kippenvleugels, zou uitgroeien tot een culinair fenomeen dat bekendstaat als hotwings.

Op die historische nacht, in een moment van inspiratie, doopten de Bellissimo’s de gefrituurde vleugels in een mengsel van pittige saus en boter. De combinatie van kruiden, smaak en knapperige textuur creëerde een sensatie die de lokale gemeenschap snel veroverde. De hotwings werden al snel een favoriete snack bij Anchor Bar en vormden de basis voor een wereldwijd bekend gerecht.

De populariteit van hotwings groeide gestaag en verspreidde zich als een smakelijke vurige vleugelrevolutie over de wereld. Van Amerikaanse sportbars tot internationale restaurants, hotwings werden een symbool van hartige gezelligheid en gedeelde culinaire ervaringen.

Jaarlijks worden hotwing-liefhebbers uit alle hoeken van de wereld verenigd tijdens het National Buffalo Wing Festival in Buffalo. Hier komen mensen samen om te genieten van diverse smaken, van mild tot extreem pittig, en om de veelzijdigheid van deze heerlijke vleugels te vieren.

Hotwings zijn niet slechts een gerecht; ze vertellen een verhaal van spontane creativiteit, gemeenschap en de onweerstaanbare aantre

Ingrediënten:

1 kg kippenvleugels

2 eetlepels bakpoeder

1 theelepel zout

1 theelepel gerookt paprikapoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel uienpoeder

Voor de Pittige Saus:

1/2 kopje hete saus = 240 ml / 2 = 120 ml

1/4 kopje ongezouten boter = 240 ml / 4 = 60 ml

1 eetlepel honing

1 theelepel appelciderazijn

Snufje zout

Bereidingswijze:

Dep de kippenvleugels droog met keukenpapier.

Meng bakpoeder, zout, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder in een kom.

Rub de kippenvleugels met het mengsel en zorg ervoor dat alle vleugels gelijkmatig bedekt zijn.

We gebruiken de directe methode.

Verwarm de barbecue voor op medium-hoog vuur (ongeveer 200-220°C) voor direct grillen.

Leg de kippenvleugels op het hete rooster en gril ze ongeveer 30-40 minuten, draai ze regelmatig om, totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

Terwijl de kip grillt, smelt je boter in een pan op middelhoog vuur.

Voeg hete saus, honing, appelciderazijn en een snufje zout toe. Roer goed door en laat het sudderen tot het mengsel iets is ingedikt.

Haal de gegrilde kippenvleugels van de barbecue en doop ze in de pittige saus totdat ze volledig bedekt zijn.

Serveer de hotwings direct met extra saus aan de kant en geniet!

Dit recept zorgt voor knapperige hotwings met een heerlijk pittige smaak. Pas de hoeveelheid hete saus aan naar jouw persoonlijke voorkeur als je de wings minder pittig wilt maken. Veel barbecueplezier!

Bovenkant formulier

Scroll naar boven