Kung Pao Chicken (ook wel geschreven als Kung Poa Kai) is een populair gerecht in de Chinese keuken, bekend om zijn pittige en hartige smaak.
We gaan van dit kip recept uit. Voeg de gegrilde kip toe aan de saus en roerbak tot de kip volledig gaar is en bedekt is met de saus. Maar dan met
Ingrediënten:
3 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel hoisinsaus
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels suiker
1 theelepel maïzena (gemengd met 2 eetlepels water)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel geraspte verse gember
1 theelepel rode chilivlokken (pas naar smaak aan voor meer of minder hitte)
1/2 kopje kippenbouillon
Geroosterde pinda’s
Gedroogde rode pepers
Instructies:
Meng in een kom de lichte sojasaus, donkere sojasaus, rijstazijn, hoisinsaus, oestersaus en sesamolie. Roer goed om de ingrediënten te combineren.
In een apart kopje, meng de maïzena met water om een gladde suspensie te vormen.
Verhit wat olie in een skillet op middelhoog vuur 150 – 180 graden.
Voeg knoflook, gember en rode chilivlokken toe en roerbak gedurende 30 seconden tot 1 minuut, tot ze geurig zijn.
Voeg de sausmengeling toe aan de pan en roer goed om de ingrediënten te combineren. Voeg de suiker toe en roer tot de suiker is opgelost.
Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Voeg de maïzena-oplossing toe en roer continu tot de saus is ingedikt.
Ingrediënten voor de Marinade:
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel Chinese rijstwijn (of droge sherry)
1 eetlepel maïzena
1 theelepel sesamolie
1 theelepel suiker
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
Instructies:
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en roer goed om ervoor te zorgen dat de suiker en maïzena volledig zijn opgelost.
Snijd de kipfilet in de dwarszijde in dunne plakken van ongeveer 1 cm dik en voeg ze toe aan de marinade. Zorg ervoor dat de kip gelijkmatig bedekt is met de marinade.
Dek de kom af en laat de kip marineren in de koelkast gedurende minimaal 30 minuten tot 1 uur. Als je meer tijd hebt, kun je de kip ook langer laten marineren om de smaken dieper in het vlees te laten trekken.
Voeg optioneel geroosterde pinda’s en gedroogde rode pepers toe voor extra smaak en textuur.
Serveer de Kung Pao Chicken over rijst en geniet van dit heerlijke gerecht!
Bovenkant formulier