barbecues

Barbecuepapa!

Een heerlijk recept om van te genieten

De oorsprong van barbecuen is niet volledig vast te stellen, maar het woord “barbecue” heeft waarschijnlijk zijn oorsprong in de taal van de Taíno-indianen, de oorspronkelijke inwoners van de Caribische regio. Het woord “barbacoa” werd door Spaanse ontdekkingsreizigers genoteerd en verwees naar een frame van stokken boven een vuur, waarop vlees werd geroosterd. Deze kookmethode werd later door Europese kolonisten meegenomen naar andere delen van de wereld.

De Amerikaanse traditie van barbecueën heeft zijn wortels in de zuidelijke staten, met name in de regio’s waar Europese kolonisten en Afrikaanse slaven samenkwamen. In de zuidelijke Verenigde Staten ontwikkelde zich een unieke stijl van barbecue, die invloeden heeft van zowel Europese als Afrikaanse kooktradities.

De barbecuecultuur heeft zich in de loop van de tijd verspreid en geëvolueerd, waarbij verschillende regio’s hun eigen kenmerkende stijlen en smaken hebben ontwikkeld. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld, zijn er regionale verschillen tussen barbecuestijlen in het zuiden (zoals in Texas, Kansas City, Memphis en de Carolina’s).

Tegenwoordig is barbecueën wereldwijd populair, met verschillende culturele interpretaties van de grilltraditie.

Afb: links een kogelbarbecue en rechts een kamado.

Hier vind je de eigenschappen over de kogelbarbecue.

Hier vind je de eigenschappen over de gasbarbecue.

Hier vind je de eigenschappen van de pelletgrill.

Hier vind je de eigenschappen van de Kamado.

Hier vind je de eigenschappen van de berrel smoker.

Hier vind je de eigenschappen van de planchagrill.

Hier vind je de eigenschappen van de konrogrill.

Scroll naar boven