Spit-roasting-barbecue-methode

Grillen aan het spit barbecue methode.

afb: je ziet een rollade aan een spit boven de barbecue

Een fascinerende en eeuwenoude methode van barbecueën is spit-roasting, waarbij een draaiende spies of rotisserie wordt gebruikt om het voedsel gelijkmatig te garen boven het smeulende houtskoolvuur. Deze techniek is ideaal voor grote stukken vlees, gevogelte of zelfs groenten, en het roteren van het voedsel zorgt voor een sappige en smaakvolle bereiding.

De spit-roasting methode begint met het bevestigen van het voedsel aan de rotisserie-spies. Zorg ervoor dat het stevig is vastgemaakt om een gelijkmatige rotatie te garanderen. Plaats de spies op de rotisserie-beugel en bevestig deze aan de barbecue. Zorg ervoor dat de hoogte en afstand tot het vuur naar wens zijn ingesteld.

Bij het aansteken van de barbecue kun je aanmaakblokjes, -wokkels of een firestarter gebruiken. Voor extra smaak kun je rookhoutsnippers, -chunks of -planken toevoegen aan de smeulende houtskool. Dit geeft een subtiele rokerige nuance aan het gerecht tijdens het langzame roosterproces.

Eenmaal ingesteld, start de rotisserie en laat het voedsel langzaam ronddraaien boven het vuur. Het constante draaien zorgt voor een gelijkmatige garing en een knapperige buitenkant, terwijl de sappen behouden blijven voor een mals resultaat.

Spit-roasting is bijzonder geschikt voor grote stukken vlees zoals hele kippen, lamsschouders of varkensrollades. Het langzame roosteren zorgt ervoor dat het vlees sappig blijft terwijl de buitenkant een heerlijke knapperigheid ontwikkelt.

Benodigdheden:

  • Spit-roaster met rotisserie-spies
  • Houtskool of briketten
  • Aanmaakblokjes, -wokkels of een firestarter
  • Rookhoutsnippers, chunks of planken (optioneel)
  • Barbecuegereedschap

Stappen:

Plaats de barbecue op een vlakke, stevige ondergrond, weg van brandbare materialen en buiten bereik van kinderen. Zorg voor voldoende ventilatie.

Bevestig het voedsel stevig aan de rotisserie-spies en plaats deze op de rotisserie-beugel van de barbecue.

Leg een laag houtskool of briketten in de barbecue en steek ze aan met aanmaakblokjes, -wokkels of een firestarter.

Voeg rookhoutsnippers, -chunks of -planken toe aan de smeulende houtskool voor extra smaak. Dompel planken eerst in water als je ze gebruikt.

Start de rotisserie en laat het voedsel langzaam ronddraaien boven het vuur.

Houd altijd toezicht op de barbecue tijdens het aansteken en roosteren, en volg de specifieke instructies van je barbecue en aanmaakmiddelen. Geniet van de unieke smaak en textuur die de spit-roasting methode met rotisserie aan je gerechten geeft!

Spit-roasting met een rotisserie biedt een indrukwekkende manier om groot vlees gelijkmatig te garen, met een heerlijke knapperige buitenkant en sappigheid van binnenuit. Een ware smaakvolle ervaring voor liefhebbers van slow-roasted gerechten.

Scroll naar boven