Wakame-komkommersalade

Wakame komkommersalade.

Afb: Tijdelijke tekst tot er een foto beschikbaar is.

Wakame komkommer salade is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Japanse keuken. Het belangrijkste ingrediënt, wakame, is een zeewier dat vaak wordt gebruikt in de Japanse, Koreaanse en Chinese keuken.

Wakame heeft een zachte textuur en een licht zoute smaak, waardoor het een populaire keuze is voor salades.

De salade bevat meestal ook komkommer, die zorgt voor frisheid en een knapperige textuur. De dressing kan verschillen, maar vaak wordt een dressing op basis van sojasaus, sesamolie, rijstazijn en suiker gebruikt om de salade op smaak te brengen.

Ingrediënten.

5 eetlepels gedroogte Wakame reepjes

4 eetlepels rijstazijn

15 gram gember

1 komkommer

2 eetlepels zoete sojasaus

1 citroen

Zout

Bereiding.

Was en schil de komkommer.

Snijdt de komkommer in dunne plakjes.

Doe deze in een zeef of vergiet.

Voeg zout aan de komkommer toe

De komkommer moet nu ongeveer 15 minuten drogen dus kunnen we ondertussen verder gaan met het volgende.

Laat de wakame in een schaaltje water ongeveer 5 minuten intrekken tot die zacht is.

Doe in een schaal de sojasaus en de rijstazijn.

Snijdt de citroen door de helft en knijp deze uit boven de schaal met de dressing.

Snijdt de gember ook in hele kleine stukjes en voeg toe.

Knijp de wakame en komkommer uit en roer deze door de dressing.

Maak op smaak met zout en eventueel suiker en sesamolie.

Deze salade maakt je gerecht compleet als je een eend of kip op oosterse wijze hebt bereid.

Scroll naar boven