Kippenpootjes

Kippenpootjes

Heerlijke kippenpootjes van de barbecue.

afb: 4 drumsticks op een plankje daarboven ligt wat rozemarijn links naast het plankje licht een vork en rechts onderin de foto staat een schaaltje met peperkorrels

Laat de geurige rook en het sissende geluid van de barbecue je smaakpapillen prikkelen terwijl we samen een heerlijk gerecht creëren. Gegrilde kippenpootjes, doordrenkt met verrukkelijke kruiden en perfect gegaard tot in de perfectie, staan op het menu.

Ingrediënten:

1,5 kg kippenpootjes

60 ml olijfolie

30 ml sojasaus

15 ml honing

2 teentjes knoflook, fijngehakt

10 gram paprikapoeder

10 gram uienpoeder

5 gram gedroogde oregano

5 gram gerookt paprikapoeder

Zout en peper naar smaak

Voor de Barbecuemarinade:

60 ml tomatenketchup

30 ml appelciderazijn

15 ml Worcestershiresaus

15 gram bruine suiker

10 ml mosterd

5 ml hot sauce (pas aan naar smaak)

Instructies:

Meng in een kom olijfolie, sojasaus, honing, fijngehakte knoflook, paprikapoeder, uienpoeder, gedroogde oregano, gerookt paprikapoeder, zout en peper.

Plaats de kippenpootjes in een afsluitbare zak of schaal en giet de marinade eroverheen. Zorg ervoor dat elke kippenpoot goed bedekt is. Laat het geheel minstens 2 uur marineren in de koelkast.

Verwarm de barbecue voor op een middelhoog vuur, rond de 180-200 graden Celsius.

Meng de ingrediënten voor de barbecuemarinade in een kom en zet apart.

Haal de gemarineerde kippenpootjes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

Leg de kippenpootjes op de voorverwarmde barbecue en grill ze ongeveer 25-30 minuten, afhankelijk van de grootte, tot ze een kerntemperatuur van 75°C bereiken.

Tijdens het grillen, bestrijk de kip regelmatig met de barbecuemarinade voor extra smaak.

Serveer deze sappige en smaakvolle kippenpootjes met je favoriete bijgerechten en dompel ze royaal onder in de zelfgemaakte barbecuesaus. Een feest voor je smaakpapillen, een barbecue-extravaganza om nooit te vergeten!

Scroll naar boven